torstai 28. toukokuuta 2015

Viimeinen yhteinen viikko



Tällä viikolla on monen lapsen viimeinen hoitoviikko ennen kesää ja lomaa. Tätä juhlistettiinkin useamman hoitajan kanssa grillaillen ja päivää paistatellen. Kovin lämmintä ei vielä aamusta ollut, mutta hyvin viihdyttiin kumminkin. Kotiinpäin lähdettiin napa pullistellen ja alamäkeä kierien. Kiitos vain kutsusta ja maukkaista leivonnaisista talon emännälle.

tiistai 26. toukokuuta 2015

Lasten suusta...



Kun ryhmässä on tyttöjä niin suosittu puheenaihe on tietysti vaatteet. Tytöt katsova tarkkaan mitä kenelläkin on päällään ja ainakin jokainen uusi vaate kerrotaan hyvinkin tarkkaan jo ennen aamupuuroa. Keskustelun aiheeksi nousee uusien vaatteiden lisäksi myös vaatteet, joita löytyy samanlaisia useammalta lapselta. 
Myös hoitajan vaatteet arvioidaan useasti. Näin keväällä ilmojen lämmetessä tarvitaan uusia vaatteita ja olinkin hankkinut pari uutta hihatonta tunikaa T-paidan päälle puettavaksi. Eilen sitten näistä toinen oli päälläni ja ilmeisesti yksi tytöistä ei ollut kyseistä tunikaa aiemmin nähnyt, kun alkoi katsella sitä hyvin kiinnostuneena.
Hetken kuluttua tyttö sitten puki ajatuksensa sanoiksi:
- Onko sulla uus paita? 
Vastasin, että on aika uusi.
- Se on aika... aika... kirjava... siis paljon värejä.
- Joo, niin on  ;)

torstai 21. toukokuuta 2015

Torstaita



Jaahas taas on viikko vilahtanut lopuilleen tosi vikkelästi. Päivät ovat tällä viikolla kuluneet lähileikkikentällä, ja illat sitten milloin missäkin kokoustamassa. Onneksi kesä on tulossa ilmoista huolimatta ja kaikenmoiset tapaamiset jäävät kesän ajaksi taas tauolle.
Ryhmän uusin tulokas on sopeutunut ryhmään todella hienosti. Vanhempien mukaan kaveri on innoissaan lähdössä hoitoon ja tutkii innoissaan kaikkia uusia asioita. Osa lapsista on jäämässä lomalle jo kesäkuun alussa pariksi viikoksi ja kesän aikana tuleva eskarilainen jää pois hoidosta syksyllä sitten saadaan taas uusi lapsi ryhmään.
Tällä viikolla olemme ulkoilun lisäksi myös yhden irronneen hampaan innoittamina askarrelleet lapsille omia säästölippaita. Nyt on lasten hyvä laittaan hammaskeijun tuomiset säästöön.

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Huh, huh!



Eilen vietimme koko tiimin perinteistä kevättapahtumaa, ja taas oli hauskaa kaikilla vauvasta vaariin. Tänä vuonna aiheena oli hauska liikunta lapsien kanssa ja apuna käytettiin paljon Valon (ja ent. Nuoren Suomen) Varpaat vauhtiin ja Pihaseikkailuaineistoa, muutama rastiohje väsättiin itsekin.

Tällä kertaa siis ideana oli liikuttaa lapsia vanhempiensa kanssa ilman kalliita välineitä. Halusimme tarjota perheille kokemuksia hauskasta liikunnasta, ja mielestäni onnistuimme siinä hyvin. Tämän vuoden hitti oli selkeästi kottikärryajelu, ja vitsailimmekin, että ensi vuonna kevättapahtuman järjestäminen on helppoa: Laitetaan kutsuun vain, että tervetuloa, ottakaa kottikärryt mukaan, me tuomme makkarat! 
Tänään sitten onkin "karu" paluu arkeen: Vettä sataa ja kaikki vaatteet saatiin märiksi jo aamu-ulkoilun aikana, vaikka juuri silloin olikin vähäsateisempi heti.

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Hyvää äitienpäivää!



Tänä vuonna teimme äideille lahjaksi tiskirättejä ja tietysti kortit.  Lahjat ja kortit pakkasimme lasten koristelemiin lahjalaatikoihin

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

perjantai 8. toukokuuta 2015

Kevätkiireitä



Toukokuu on alkanut kiireisenä. Tällä viikolla olemme puuhanneet lasten kanssa salaisuuksia, joita ei paljasteta ennen sunnuntaita, mutta äiteihinhän nämä puuhat tietenkin jollain tapaa liittyvät, toukokuu kun on.
Ilma on lämmennyt kohisten ja eilen ulkoilimmekin iltapäivällä kevyissä tamineissa, jotka pienen etsiskelyn jälkeen löysimme lasten kaapeista, taisi kevät tulla sitten kumminkin yllättäen, vaikka sitä on jo pitkään ehditty odottaakin.

Tällä viikolla olemme saaneet myös uuden hoitokaverin, kun hoidossa aloitti pikavauhdilla uusi lapsi. Lapsi on ihana, innokas, pikku puuhailija, joka on ainakin nämä ensimmäiset päivät ollut hoidossa kuin vanha tekijä.  
Vaikka viikko onkin kulunut salaisuuksia pitäessä ja uuteen kaveriin tutustuessa olemme tällä viikolla ehtineet myös käymään markkinoilla ja keskustan isolla leikkikentällä. Tänään sitten suunnitelmista poiketen jäimmekin omalle leikkikentälle, mutta mukaan pakattiin pienet eväät, jotka syötiin leikkien lomassa.