perjantai 29. marraskuuta 2013

Se tulee taas



Nimittäin Joulu, ja joulukalenterit, Ipanailoa-blogin kalenteri aukeaa tänä vuonna vain arkipäivisin, alkaen 2.12. klo 6.00

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Vanhan ajan joulu - näyttelyssä


Aamuvarhaisella pakkauduimme koko tiimin voimin linja-autoon ja lähdimme huristelemaan kohti Tamperetta. Siellä menimme Lastenkulttuurikeskus Rullaan tutustumaan vanhan ajan joulun viettoon. Entisaikojen joulunviettotapoihin meidät johdatteli Tonttu Harmaa. Lapsista oli hauskaa ja vähän jännittävääkin kierrellä tontun perässä ja auttaa jouluaskareissa.
Takaisin tullessa alkoi osaa porukasta jo väsyttää, vatsa täynnä eväistä ja tasainen kyyti... mikäs sen väsyttävämpää.

torstai 21. marraskuuta 2013

Lunta - meillä sataa lunta!


Aamupäivän ulkoilun aikana alkoi sataa lunta. Kyllä sitä onkin jo odoteltu, lumen tulo saa aina mielen jotenkin virkeäksi.

Tänään on opiskelijan toiseksi viimeinen päivä täällä meillä, ja jo nyt tiedän, että lapsille tulee kova ikävä tätäkin opiskelijaa, samoin kuin edellistäkin. Opiskelija on tosi aktiivinen ja lapset pitävät hänestä. Tällä viikolla olenkin vitsaillut, että ensi viikolla arki taas alkaa, ja minulkin pitää alkaa tehdä omat työni ;D
Joulujuhlan suunnitelmat käytiin eilen läpi tiimin kanssa, ja nyt ei enää tarvi kuin harjoitella loput ohjelmat, jotta saadaan taas kerran mukava juhla aikaiseksi. Tämän vuoden ohjelma on hievenen erilainen kuin aikaisempien, nii olemme voineet harjoitella esityksiä koko syksyn.

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Magneetteja



Tällä viikolla lapset ovat askarrelleet opiskelijan kanssa magneetteja. Tarvikkeina eripaksuisia softiksia, magneetti ja liimaa.

Aluksi lapset päättivät minkä muotoisia magneeteista tehdään, ja kaikki tekivät sitten lopulta sydämen. Paksusta softiksesta leikataan isompi sydän ja ohuemmasta pienempi koristeeksi. Liimataan sydämet toisiinsa ja lopuksi taakse liimattiin magneetti.

perjantai 15. marraskuuta 2013

Salaisen jouluystävän 2. paketti



Retkeltä palattuamme postilaatikossa minua odotteli ihanna yllätys. Salaisen jouluystävän  toinen paketti odotteli siellä avaajaansa. Tämän toisen paketin minulle lähetti eri ihminen kuin ensimmäisen. Aivan ihanan paketin olikin lähettänyt: Pehmeän, punaisen sydämen, kaksi (itsetehtyä?) lumihiutalekoristetta, Joulun askartelut-lehden ja Mauri Kunnaksen Suomalaisen tonttukirjan, jota minulla ei vielä olekaan.

Söpössä tonttukortissa lähettäjä toivottelee kutkuttavaa joulun odotusta, ja ihan turhaa miettii onko paketti mieluisa, -Kyllä, paketti on erittäin mieluisa, vaikka yhtäkkiä jouduitkin hankkimaan paketin ihan eri ihmiselle, kuin aluksi. Ja kyllä sitä lunta jo odotellaan täällä kovasti jotta kurahousut saataisiin jättää jo nurkkaan.  



Tuli räiskyy nuotiossa

Tänään tarvoimme läheiselle ulkoilureitille paistamaan makkaraa. Perille päästyämme viritimme nuotion, Hiillosta odotellessa lapset seikkailivat pitkospuilla. Jonkun ajan kuluttua makkarat olivat paistuneet, perunat lämmenneet  ja kasvikset jaettu. Lapset söivät antaumuksella eväänsä, kuka vähän nopeammin kuka hitaammin. Paluumatka sujui hienosti ja lähes kaikki jaksoivat kävellä takaisinkin. Hoitopaikassa uni maistui vaikka yksi lapsista kehuikin ettei yhtään väsytä ja haukoitteli samalla makeasti.

Huhuu!


Tällä viikolla lapset  ovat askarrelleet opiskelijan kanssa pöllöjä. Tarvikkeina kartonkeja, tussit ja maalia. Aluksi leikataan pöllön hahmo ja silmät kartongista ja liimatataan sopivalle pohjalle. Sitten piirretään pöllön jalat, silmät, nokka... ja mitä nyt sitten haluaakin. Lopuksi maalia levitetään käsiin ja painetaan käden kuvat siiviksi.





sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Lumiharja


Tänä vuonna täällä meidän kylällä aika moni isä saa paketistaan lapsen koristeleman lumiharjan.

Puuvartiset harjat on maalattu akryyliväreillä, jotka kuivuttuaan ovat säänkestäviä.


Hyvää Isänpäivää kaikille!


Isänpäiväkortti (2013)





Tämän vuoden isänpäiväkortissa ollaan leppoisasti kesätunnelmissa - mato-ongella. Kortin päälypuolella on koho kellumassa vedessä ja sisällä kala nappaamassa kiinni koukkuun.

Materiaaleina tässä kortissa on käytetty vesiväripaperia korttipohjassa, joka on laveerattu peiteväreillä siniseksi. Koho ja kala on leikattu kartongista ja yksityiskohdat on piirretty tussilla. Tässä kortissa kalalla on liikkuvat valmissilmät, ja kala on todella veikeän näköinen, ongelmaksi vain muodostuu se, ettei kortti enää mene kiinni.

perjantai 8. marraskuuta 2013

Kuvia minusta

Omien päivän asu -kuvien julkaisu blogeissa on hyvin yleistä, joten tässäpä pari kuvaa minusta:



Eilen aamuna yksi hoitolapsistani tuli tällaisen kortin kanssa hoitoon. Kuva esittää minua, ja kuvaan ei ole piirretty jalkoja, koska piirtäjä ei kuulemma osannut piirtää korkokenkiä noin pieneen väliin. -Ihan kuin pitäisin useinkin korkokenkiä. Kehuin sitten lasta, että onhan tässä jo sentään vartalo ja kädet, koska viimeksi saamani saamassani piirroksessa niitä ei ollut, mutta korvat olivat komeat - ja hiukset - olisikohan olleet silloin värjätyt, kun noin mustalta näyttävät?





torstai 7. marraskuuta 2013

SE päivä

Tänään taitaa olla SE päivä, jolloin olisi ollut parasta vain haudata pää paremmin tyynyyn aamulla. Ainakaan mihinkään kauhaan EI olisi kannattanut tarttua. Tämän päivän saldo: kaksi pohjaan palanutta puuroa ja muutama HIVENEN rapsakka kalapuikko, ja päivä on vasta puolessa, vielä ehtii. Varmuuden vuoksi välipalaksi EI ole MITÄÄN paistettavaa tai keitettävää, joten toiveissa on, että välipalasta tulee syötävää.

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Salaisuuksia


Tällä viikolla meillä valmistellaan yllätyksiä isälle. Kaikenlaista on viritelty, mutta niistä sitten vasta H-hetken jälkeen paremmat postaukset. Siihen asti saatte tyytyä ylläolevaan kuvaan tulevasta.

Meillä on nyt muutaman viikon mukana myös opiskelija, johon lapset tykästyivät ihan heti. Eilinen päivä meni opiskelijaa perehdyttäessä, kaappeja aukoessa ja työtehtäviin tutustuessa.

Ilma on "vaihteeksi" ollut tosi sateinen, maanataina kastuimme niin, etteivät kuravaatteet ehtineet kuivua iltapäivän ulkoiluun ollenkaan. Eilen kastuimme liikuntahallilta tullessa, kun vesisade alkoi puolessa matkassa uudelleen, ja olimme kuvitelleet (kiitos koleegan), ettei sadetakkia tarvittasi paluumatkalla. Päätimme kuitenkin, että kastumme ihan yhtäpaljon jos pysähdymme pukemaan takkeja, kuin kävelemällä reippaasti loppumatkan.