perjantai 28. kesäkuuta 2013

Perjantai

Tänään olimme lasten kanssa keskustan isolla leikkikentällä, kun eilen ei uskallettu sinne lähteä kävelemään. Eiliseksi meille oli siis luvattu ukkosmyrskyä, mutta eipä sitä tänne saatu vaan kierteli naapuripitäjiä ympäriltä.

Leikkikentällä olikin paljon väkeä meidän lisäksemme, oli vanhempia lapsineen. Meidän lapsia kiinnosti erityisesti pieni vauva, joka yhdellä äidillä oli mukana.

Erityisen hauska oli huomata kuinka tutuiksi lapsemme ovat tulleet varahoitopaikan hoitajien kanssa. Lapset olivat niin innoissaan heistä, että ajattelimme jo kysyä, josko lähtisimme toisen hoitajan kanssa kahville ja noutaisimme lapsemme sitten pois leikkikentältä, kun varahoitopaikan hoitajatkin lähtevät takaisin päin.

No, ei sitten kumminkaan menty kahville, mutta aika hyvin lapset ulkoistivat itsensä meidän hoidosta. :D

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Spruits!


Päivän ehdottomin hitti oli leikkipuistoon mukaan ottamani suihkupullo. Olin jo melkein unohtanut koko pullon olemassaolon, kunnes olimme jo keräämässä leluja pois, huomasin pullon kököttävän penkillä repun vieressä. Lapset saivat siis leikkikenttäilyn pääteeksi vettä päällensä hienoisena sumuna. Ensikerralla vaan tarvii ottaa parempi muisti mukaan hoitajalle. 


Huomenna lähdetään keskustan isolle leikkikentälle, jos se luvattu ukkosmyräkkä vaikkapa ei aamusta vielä tulisikaan.

vielä viisi päivää

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kesä



Tänään saatiin paistatella päivää oikein kunnolla. Jo aamusta oli shortsikeli ja ulos lähdettiinkin hyvissä ajoin nauttimaan.

Aika kului kuin siivillä ja huomiseksi olemmekin suunnitelleet retkeä vähän omaa leikkikenttää pidemmälle. No eipä tuollekaan leikkikentälle ole muutamaa sataa metriä pidempi matka, mutta harvoin vain tulee sinne lähdettyä.

Vielä olisi pari viikkoa ja sitten alkaa kesäloma


Tämä viikko vielä aikaa

torstai 20. kesäkuuta 2013


Juhannus


Tänään aamusta pakkasimme sadevarusteet rattaisiin  ja suuntasimme toisen hoitajan pihaan leikkimään. Tietysti juuri tänään oli sadepäivä, vaikka koko viikon on ollut kaunis ilma.
Muutama lapsista intoutui etsimään kotiloita ja saivatkin niitä kerättyä useita kymmeniä. Leikkejen jälkeen syötiin grilliruokaa mahamme täyteen.


Tarjoilut olivat maukkaat ja kivaa oli kaikilla, vaikka se sadekin saatiin niskaan ihan kunnolla.

*klick*

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Juhannuskoivu

2v:n koivu

Tänään askartelimme lasten kanssa tällaisia juhannuskoivuja.

Materiaaleina käytettiin vessapaperihylsyä, vesiväsipaperia, kartonkia, silkkipaperia ja liimaa. Aluksi valkoisesta vesiväripaperista leikattiin hylsyn ympäri ulottuva suikale, johon piirrettiin mustalla tussilla viivoja ja liimattiin hylsyn ympärille. Hylsyn voi myös maalata, jos siinä ei ole kirjoituksia.

Rungon kuivuessa leikkasimme vihreästä kartongista koivun lehvästön. Tähän liimasimme vielä silkkipaperi myttyjä lehdiksi. Iltapäivällä liimamme myttyjä vielä toisellekin puolen lehvästöä. Lopuksi hylsyn yläreunaan leikataan kaksi lovea, johon lehvästä pujotetaan.


Vinkki: Tästä mallista saa helpon syysaskartelun, kun liimaa puun lehvästöön punaisia silkkipaperimyttyjä tai pieniä helmiä omenoiksi.




Vielä ehtii osallistua. Palkintona lorupussi

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Aurinko paistaa (- PÖH! Ei paista - mutta) vettä sattaa...



Tänään on ollut tämän kesä ensimmäinen "oikea" vesisadepäivä, joten ulkoilemaan lähdettiin kunnon sotisopassa: saappaat-kurahousut-sadetakki. Ulkona leikit olivat kivoja erityisesti koska on se vesisadepäivä. Syömään tullessa lapset olivat kuorrutettuna hiekalla yltäpäältä, joten suurimmat hiekkat harjattiin ulko-ovella pois ja sadevaatteet jätettiin kuistin kaiteelle viruuntumaan vesisateeseen.

Välipalalle tehtiin raparperipiirakkaa, jonka ohjeen olen saanut toiselta hoitajalta joskus vuosia sitten. Ohje löytyy Ruokaohjeet-sivulta kohdasta Välipalat

torstai 13. kesäkuuta 2013

Kuka voittaa...




Tänään olimme aamupäivän lasten kanssa läheisellä urheilukentällä. Kentällä oli tiimin järjestämät vuosittaiset yleisurheilu"kisat".

Tälläkin kertaan rakensimme lapsille aina niin suositun temppuradan saatavilla olevista välineistä. Varaston uumenista löysimme juoksuaitoja, jotka toimivat lapsilla hyvin alitusrimoina, muutamia kartioita, ringetterenkaita ja tikkaat. Tikkaat laitettiin juoksuradalle pitkin pituuttaan ja lapset hyppivät tasahyppyjä laudalta toiselle tai sitten askelmien yli. aina välineiden ei tarvi olla niin justiinsa, vaan mielikuvitusta käyttämällä erilaiset esineet taipuvat moneksi. Lisäksi tietysti juostiin ja heitettiin rakettikeihästä.

Lopuksi kaikki lapset saivat pienen palkinnon, jona tänä vuonna toimi pienet hahmot, joita yksi hoitajista oli keräillyt mm. muropaketeista. Tässähän tuli ihan huomaamatta toteutettua myös päivähoidon kierrätys-teemaakin ;)








Lorupussiarvontaan


tiistai 11. kesäkuuta 2013

Lomafiilis





Viime viikko kului lomaillessa, ja edelleen on vähän lomafiilis. Pari kuvaa lomareissusta, komiat oli maisemat, ajokilometrejä tuli satoja, patikointia kilometrejä, ja rappujakin kiivettiin muutamia... Ilmat olivat mukavat: ei liian kylmää eikä liian kuumaa - sääsketkit pysyivät siedettävissä rajoissa. Hienosti onnistuttiin kiertämään kaikki ukkoskuurot kaukaa, reissun aikana kun kotipuolessa oli ollut hirmuinen helle ja päälle komeat ukonilmat.


Hoidossa on vain kolme lasta ja työpäivä alkaa vasta kahdeksalta. Jotenkin vain tuntuu, että ei töitä tekisikään. Vettä on tullut taivaalta ihan mukavasti, onneksi kuitenkin vain kuuroittain, joten ulkoillessa riittää vettä kuraleikkeihin.
Eilen ulkoitiin leikkipuistossa ja tänään sitten lähdettiinkin aamuisen sateen jälkeen kävelemään toisen hoitajan pihaan katsomaan uutta hiekkaleikkialuetta.
Pienin hoitolapsista on tähän asti nukkunut päiväunensa rattaissa, ja nyt opetellaan sisällä nukkumista, molempina päivinä lapsi on nukahtanut rauhassa unilleen ja myös herännyt rauhassa. Pienimmällä on samaan aikaan muutakin opittavaa, eli harjoitellaan pärjäämään ilman vaippoja. Kesällä harjoittelu onkin tosi helppoa, kun pissalle ehtii nopeasti ilman suurta vaatteiden riisumisoperaatiota. Mukaan vain riittävästi vaihtovaatetta vahinkojen varalta.
Muistakaapas osallistua
Arvontaan




maanantai 3. kesäkuuta 2013

Arvonta!

Voita lorupussi.


Blogi täyttää viikon päästä neljä vuotta, juhlan kunniaksi haluankin muistaa lukijoitani pienellä arvonnalla. Arvonnan palkintona on lorupussi.
Arvontaan voit osallistua vastaamalla kysymyksiin arvontasivulla
*klik*