maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappu




Tänään vietimme lasten kanssa vappua. Lyhyen aamu-ulkoilun jälkeen teimme lasten kanssa munkkitaikinaa ja taikinan noustessa söimme lounaaksi nakkeja ja muusia. Lounaan jälkeen pyörittelimme taikinan pulliksi. Lasten nukkuessa hoitaja paistoi munkkeja ja välipalalla sitten maistelimme niitä siman kanssa. Kotiin lapset lähtivät vappuhattu päässä keikkuen ilmapallojen ja tuoreiden munkkien kanssa.



Hauskaa vappua!

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Retkellä




Tänään pakkasimme eväät reppuun ja läksimme retkelle yhdessä toisen hoitoryhmän kanssa. Suuntana oli läheinen tuulimylly ja sen ympäristössä oleva metsä. Lapset kiipeilivät kivillä ja onkivat kepeillä kuralätäköstä kaloja. Välillä juostiin karkuun käärmeitä, ja taisipa joku muka nähdä karhunkin. Eväät syötiin vesitornin lähellä ja sitten suunnattiin kohti hoitopaikkaa ja lounasta.

Kivaa oli, ja taas nähtiin, ettei sen ohjelman tarvi niin kummoista olla, kun lapset viihtyvät ja toimiihan se erilainen päivä piristyksenä hoitajillekin.

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Koira




Meillä lapset ovat innostuneet paperin taittelusta. Paperista tehdään erityisesti lentokoneita, mutta taittelut voivat olla milloin mitäkin. Tänään taittelimme lasten kanssa paperista koirat. Ensin paperiin väritettiin sopivia täpliä ja sitten paperista leikattiin kaksi 11x11cm neliötä. Näistä neliöistä taiteltiin vartalo ja pää, jotka lopuksi liimataan yhteen. Katso taitteluohje täältä.

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Lisätty sivuja

Lisäsin uuden sivun - lisää tulossa kun aika riittää.

Tarkoituksena linkittää ainakin askartelusivuja näin alkuun.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Mikä päivä tänään on?



Jokunen kuukausi sitten löysin meidän lähellä olevasta kaupasta tällaisen päivyrikellon. Tämä on ollut lapsille mieluinen tapa käydä läpi viikonpäiviä, kuukausia jne. Meillä nämä asiat käydään läpi ennen päiväunia ja kello laitetaan osoittamaan heräämisaikaa.

Samaa tarkoitusta varten meillä on ollut käytössä erilaisia lippuja ja lappuja, joille ei oikein löytynyt mitään paikkaa uudessa talossa. Ei tämäkään versio ole löytänyt paikkaansa seinältä, mutta kun nyt kaikki toiminnot ovat samassa taulussa, on taulu helppo ottaa esille ja laittaa taas sohvan ja kaapin väliseen rakoseen odottelemaan uutta päivää.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Lappu ovessa



Meillä on ulko-ovi aina auki, ja siitä saa kulkea ilman koputteluja ja ovikellon soittoja. Kuistilta eteiseen oleva ovi taas vastaavasti on aina kiinni, jotta koirat eivät pääse kuistille. Kuisti on siis koiravapaata vyöhykettä.

Laitoin tällaisen lapun aamulla kuistin välioveen, josko nyt kaikki muistaisivat / ymmärtäisivät, että eivät laske lasta yksin sisälle, vaan jotenkin ilmoittaisivat tulostaan kuistilla. Aina ei kuule jos joku tulee sisälle, tai ei ihan juuri silloin ehdi vastaan kun ovi käy. Ja toisaalta mikä kiire sinne ovelle olisikaan, koska ainakin meillä kaikki vanhemmat riisuvat lapsensa aamusta (tai ainakin auttavat).

Paperilappunen ei tietenkään poista vastuuta koirista tai lapsista, mutta koska koirat ovat lapsiin nähden todella isokokoisia, enkä halua kenenkään pelästyvän vauhdilla paikalle säntäävää koiraa, niin siellä se lappu nyt on muistutuksena kaikille.