sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lepakkoparvi






Aina askartelun ei tarvi olla kovin monimutkainen, ja silti lopputulos on lasta kiinnostava.


Tällainen oli meidän perjantaipuuhamme. Piirsin lapsille mustalle paperille erikokoisia, helponmallisia, lentäviä lepakoita. Nämä lapset sitten leikkasivat irti. Lepakot voi laittaa koristeeksi vaikka ikkunaan tai jos niihin kiinnittää langan niin vaikka lampusta roikkumaan. Meillä lapset ainakin kertoivat innoissaan vanhemmilleen, että laukusta löytyy lepakoita.

maanantai 24. lokakuuta 2011

Arvonta


  


Ajattelin näin syksyn kunniaksi järjestää pienen arvonnan, jossa palkintona on myrkkysienipelikortit ohjeineen. Kortit eivät ole samat kuin ylläolevassa kuvassa, mutta vastaavat. Kortteja on siis kymmenen ja ne ovat molemmin puolin laminoituja. Arvontaan osallistuminen käy helposti jättämällä viesti kommenttilaatikkoon. Kommentoinnista saat yhden arvan, arvonnan/blogini mainostamisesta omassa blogissasi saat toisen, - laita viestiin monellako arvalla osallistut.


Arvonta suoritetaan kaikkien niiden kesken, jotka ovat jättäneet kommenttinsa ennen 31.10.2011 klo 24.00. Voittaja julkaistaan täällä blogissa, ja voittajalle ilmoitan voitosta myös sähköpostitse. Palkinto lähetetään voittajan ilmoittamaan osoitteeseen Suomessa.


HUOM! Ilmoittautuessasi muista laittaa sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, jolloin osoite on vai blogin pitäjän tiedossa. Osallistua voi kuka tahansa, omaa blogia ei tarvitse olla.

perjantai 21. lokakuuta 2011

Kaikki mitä minun on todella tarvinnut tietää opin jo lastentarhassa

Kaikki mitä todella tarvitsen tietääkseni miten elää ja mitä tehdä ja miten olla, opin lastentarhassa. Viisaus ei ole ylioppilastutkintovuoren huipulla, vaan tarhan hiekkalaatikossa. Opin siellä nämä asiat:
  • Jaa kaikki.
  • Pelaa reilua peliä.
  • Älä lyö ihmistä.
  • Pane tavarat takaisin sinne, mistä otit.
  • Siivoa omat sotkusi.
  • Älä ota tavaroita, jotka eivät ole sinun.
  • Pyydä anteeksi, kun loukkaat jotakuta.
  • Pese kätesi, ennen kuin rupeat syömään.
  • Vedä vessa.
  • Pikkuleivät ja maito tekevät hyvää.
  • Elä tasapainoista elämää - opi jotakin ja ajattele jotakin ja piirrä ja maalaa ja laula ja tanssi ja leiki ja tee työtä vähän joka päivä.
  • Ota nokkaunet iltapäivisin
  • Kun lähdet ulos maailmaan, varo liikennettä, pidä toista kädestä ja pysyttele yhdessä muiden kanssa.
  • Tajua ihme.

  •  (Robert Fulghum)


Ylläolevan kirjoituksen löysin muuttolaatikoiden kätköistä, ja mitäpä tuohon olisi lisättävää.

Muoks. Kiitos lainauksen lähdetiedosta Magdaleenalle!

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Satutunnilla


 Antero leikkii


Tänään olimme lasten kanssa satutunnilla, jonka aiheena oli syksy. Lähdimme matkaan hyvissä ajoin, koska en osannut arvioida kauanko kävelemme kirjastolle. Perillä olimme ensimmäisenä, ja lapset valitsivat istumapaikoikseen säkkituolit. Lapsille luettiin kaksi kirjaa, ensin Anne Peltolan Antero leikkii ja sitten Kazuo Iwamuran Käpymetsässä punertaa. Molemmat kirjat käsittelivät syksyä hyvin hauskalla ja lapsia puhuttelevalla tavalla.
 
Lopuksi lapset saivat tehdä omat syksyiset puunsa. vanhin lapsista halusi ottaa työnsä mukaan, mutta muut lapset jättivät työt kirjaston seiniä koristamaan, kun ensin olivat saaneet kirjaston "sedältä" lupauksen siitä, että työn voi sitten myöhemmin hakea kirjastosta kotiin.




maanantai 10. lokakuuta 2011

lauantai 8. lokakuuta 2011

Lentävä lautanen





Tällä viikolla askartelimme lasten kanssa lentäviä lautasia. Materiaaleina käytimme kertakäyttölautasia, paperia, maistiaislautasia sekä maalia ja liimaa.

Aluksi lapset maalasivat kaksi lautasta, joihin kuivumisen jälkeen liimattiin yksityiskohdat paperista. Lasten levitellessä liimaa kiinnitin ylempään lautaseen ripustusnarun, jonka voi halutessaan jättää poiskin. Lopuksi laitoimme lautasten väliin maistiaislautasen, ja liimasimme kartakäyttö lautaset reunoista toisiinsa. Maistiaislautasen tehtävänä on pitää kertakäyttölautaset erillään toisistaan, väliin voi toki laittaa ihan mitä vain. Liiman kuivumisen ajaksi lautaset kannattaa kiinnittää toisiinsa vaikkapa paperiliittimillä. 

Lopuksi kuva vielä pohjasta:



keskiviikko 5. lokakuuta 2011

tiistai 4. lokakuuta 2011

Syksyinen omena




Eilen lapset saivat viimeviikoiset askartelunsa viimein valmiiksi. Materiaaleina näissä omenissa olemme käyttäneet kartonkia, paperia, lehtiä ja kontaktimuovia.


Aluksi lapset pistelivät omenoihin ja lehtiin aukot. Sitten laitoin omenoihin kontaktimuovin toiselle puolen ja lapset laittoivat isomman aukon kohdalle syksyn lehtiä ja pienempään aukkon vihreää paperia. Seuraavaksi laitoin kontaktimuovin myös omenan toiselle puolelle. Lopuksi lapset lekkasivat omenan muotoonsa.


Omenat voi ripustaa mobileksi tai laittaa vaikka ikkunaan koristeeksi.


Kuvassa olevien omenoiden askartelijat ovat 5- ja 3-vuotiaita, joista kolmevuotiasta olen auttanut vaikeimpien kohtien leikkaamisessa.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Teemaviikko: eläimet ja avaruus


Tällä viikolla vietetään sekä eläinten viikkoa että kansainvälistä avaruusviikkoa.

Lasten kanssa asiaa voisi lähestyä vaikkapa näin, toivottavasti hyvällä menestyksellä ;):





sarjakuva:http://sarjakuvaaja.sarjakuvablogit.com/2011/10/01/maapallo-ja-kuupallo/

Lisätietoa teemaviikoista mm. seuraavista linkeistä:

http://www.sey.fi/elainten_viikko/2011_pida_huolta_pienistakin

http://www.ursa.fi/wiki/Avaruusviikko/Avaruusviikko